אבלות

השאלה: שלום רב!

אני שואלת את השאלה בשביל חברתי, שאמא שלה נפטרה שבוע שעבר.
חברתי רווקה ושואלת לגבי דיני האבלות החלים עליה מבחינת תספורת, סידור גבות. מה היא יכולה לעשות או לא מבחינת טיפוח המראה?

שאלה שניה, חברתי חילונית וידוע לי שאבלים אינם יכולים לקבל מתנות, אלא רק לתת. האם אני יכולה לתת לה ספר תהילים, דבר שלדעתי עשוי לעזור לה בהתמודדות?

תודה מראש, מורן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 1:38:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אנו משתתפים בצערה של החברה.

אבלה יכולה לקבל מתנות ובודאי ספר תהילים.
עיקר התספורת האסורה היא בשלושים יום ראשונים, ואח"כ רק דברים שאינם ניכרים בגלוי, אולם אם זה מפריע לה היא יכולה להסתפר לאחר שיעירו לה על הופעתה.

מן השמים ינוחמו