שימוש בקופת צדקה מארגון מסויים שלא לטובת אותו ארגון

השאלה: שלום. קיבלתי קופת צדקה לפני הרבה זמן ואיני זוכר אם הביאו אותה לי באופן אישי או דרך אשתי או הורי אבל מהרגע שקיבלתי אותה כיוונתי והתנתי שאיני מתכוון להשתמש בה וגם אם כן אז שזה ילך למקום שאבחר. ולפני זמן מה אכן התחלתי להשתמש בה מפני שנשברה לי קופה אחרת... האם התנאי מועיל? או שמידת חסידות ראוי לתת לבעלי הקופה סכום כלשהו. נ.ב. מאז שהביאו לי אותה עבר מספר שנים ולא יצרו עימי קשר לברר מה עם הקופה וכו...

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ו' אייר תש"פ 16:57

כיון שלא היתה התנאה ביניכם, אלא מי שנתן את הקופה, נתן בבחינת 'זרוק לחמך על פני המים' מותר לך להשתמש בה לצרכים אחרים, אמנם יש כאן מראית עין ולכן כדאי שתמחוק את חותמ הארגון שנתן, תכסה אותה, כמו"כ ראוי להעביר לאותו ארגון את שווי הקופסא.