נסיעה ברכב לשמירה

השאלה: שלום הרב שאלתי האם מותר לסוע בשבת בכדי לשמור בחווה החווה בעין סוכות מזרחית למושב מחולה יש חשש לאירועי פח"ע וגניבות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח ניסן תש"פ 16:42

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לנסוע לשמירה, יש לנטרל כל מכשיר שאין בו צורך לנסיעה (אור פנימי וכדו'), כמו כן להשתדל לנסוע מלפני החג (שלא תהא התנעה בשבת), וכן אם הזמן הוא קצר בין סבוב לסיבוב לא לכבות את המנוע, אלא להשאיר זמן קצר (אם זה בטחותי). אם אפשר לעשות סבוב הקפי באופניים וכו' עדיף. אם אפשר לעשות את ההדלקה וכבוי בשינוי עדיף.

בהצלחה