מעשר כספים

השאלה: בעניין נתינת מעשר..אני גרושה פלוס שלושה ילדים עובדת ומקבלת מזונות האם אני צריכה לתת עשר אחוז מהמשכורת פלוס עשר אחוז מהמזונות? תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ח' אב תשע"ז 9:46

השאלה היא האם המשכורת ודמי המזונות מספיקים לך. מי שאין הם מספיקים לכדי צרכיו (וצרכי משפחתו)  הבסיסיים: מזון, דירה ותשלומיה (מים, חשמל, ארנונה, מסי ועד בית), ביגוד ברמה סבירה, נסיעות נצרכות וכד' - פטור ממעשר כספים וצריך לתת כפי יכולתו לצדקה ולא פחות מעשרים שקל בחודש בערך.