כלאי ביצים

השאלה: בס"ד שלום הרב, האם מותר לשים ביצה של תרנגולת מתחת לצוצלת (יונה), במקום ביצי הצוצלת או שיש בזה בעיה של כלאיים? (האפרוח שבוקע הוא תרנגול רגיל). (אותה שאלה גם לשים ביצי אווז מתחת לתרנגולת ולהפך). תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' אייר תשע"ט 9:40

בס"ד

שלום וברכה

איסורי כלאים בבעלי חיים הוא בהרבעה בלבד או שימוש בשני בעלי חיים, אבל אין איסור להניח ביצת עוף תחת עוף אחר כיוון שאין זה מגדל אלא חמום בלבד, כפי שמניחים באינקובטור וכדו'. אבל אם יש בזה צער ליונה אסור מדין צער בעלי חיים.

בברכת גאולה שלמה