התרת נדר

השאלה:

שלום כבוד הרב, אני חושבת שנדרתי נדר אך אני לא בטוחה, בנוסף נאמר לי שאני חייבת לקיים את הנדר עד ראש השנה אך לאור המצב אני לא אוכל לעשות זאת... בהמתנה לתוצאות בדיקת דם אמרתי שאם הבדיקה תצא שלילית אני אלך לתרום דם. אני לא זוכרת אם אמרתי שאני נודרת אך גם לא אמרתי בלי נדר אני עדיין מקווה ללכת לתרום דם אך אני לא יודעת מתי. האם אני צריכה לעשות התרת נדרים? ואם כן איך אפשר לעשות זאת בתקופת הסגר אשמח לתשובה ותודה מראש, הדס

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ח' תשרי תשפ"א 21:49

תפני לרב המקומי או לתלמיד חכם שיאסוף עוד שני תלמידי חכמים שיתירו לך את הנדר.