הטמנה בסו וויד

השאלה:

לאחרונה נתקלתי בשיטת בישול צרפתית שהולכת וצוברת פופולאריות שנקראת "סו-וויד" שפירושו 'בישול תחת וואקום'. תהליך הבישול הוא כזה: שלוקחים חתיכת עוף/בשר מכניסים אותו לתוך שקית מיוחדת ועם מכשיר מסויים יוצרים וואקום. לוקחים את שקית הוואקום עם העוף/בשר ומכניסים אותו כולו לתוך מיכל מים ובו יש מכשיר ממתכת ובו טרמוסטט שמחמם את המים ל40-65 מעלות ושומר על טמפרטורה מדויקת שלא משתנה (זמן הבישול והטמפרטורה משתנים לפי סוג הבשר וגודלו - נע בין שעתיים ל24 ואפילו 48 שעות). שאלתי היא האם יש בעיה לשים נתח בשר מיום שישי בבוקר/ליל שישי בתוך המכשיר הזה לצורך סעודת ליל שבת/יום השבת או שיש לחשוש משום הטמנה/שהייה? (אציין שבמכשיר עצמו אין כפתור שנותן להוריד או להגביר את רמת החום כמו בסיר חשמלי, אלא מדובר בצג דיגיטלי ובשביל להוסיף חום צריך לאפס אותו לגמרי ולהתחיל תוכנית חדשה) יישר כוח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו תמוז תש"פ 23:12

בס"ד

 

שלום וברכה

 

עיין שו"ע רנז סעי' ז באור הלכה ד"ה כל צרכו. שהביא דעות שבהתבשל כבן דרוסאי (שליש בשלו) אפשר להשאיר בהטמנה מע"ש, אולם המ"ב שם דחה וכתב שאם רק מבושל כל צורכו יש דעה מקילה להשהות או להטמין מע"ש. ועל כן יש לאסור הטמנה זו שבה הבשר עדיין לא בושל כל צורכו ויש כאן הטמנה כיוון שהוא מצטמק ויפה לו. ועיין בדברי כף החיים אות לט שהסתפק בדעת הרמ"א. אבל כיוון שהמ"ב החמיר הדבר אסור.

לספרדים בודאי שיש בזה הטמנה והדבר אסור כמבואר בשו"ע סעי' ז. 

 

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ 

 

 

toraland whatsapp