דיני מזיק

השאלה: שלום כבוד הרב צהריים טובים שאלה בדיני נזיקין: לפני מספר ימים פגעתי ברכב אשר חנה בחנייה בעל הרכב פנה לשמאי שהעריך את הנזק ב3500 (להחליף את הדלת) מצאתי מוסך שנמצא בשטחים שמוכן להחליף את הדלת בכמה מאות שקלים (אוסיף ואומר שעלות הנזק במוסך רגיל זה נע בין 1500 ל 2500) בעל הרכב מתנגד בכל תוקף לטפל ברכב בשטחים בעיקר כי זה יוריד לו מערך הרכב.. השאלה היא האם אני חייב לטפל ברכבו או לשלם לו כסף לטיפול לפי מוסך רגיל שנמצא בארץ או שלפי הדין אני יכול להכריח אותו לטפל בשטחים?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ח' תשרי תשפ"א 21:47

הוא אינו חייב לנסוע לשטחים להחליף את הדלת, אולם תגשו לפחח רכב מוסכם ביניכם וכמה שיעלה - תשלם.