גדר בין שכנים

השאלה: שלום הרב, אנחנו גרים ביישוב ויש לנו שכנים צמודים. יש לנו קושי מאד גדול עם השכנים.מעירים לנו על הרבה דברים שמפריעים להם בתוך השטח שלנו. בהתייעצות עם גורמי מקצוע הומלץ לנו לתחום גבולות ברורים ביננו.כרגע יש ביננו חומה מבטון אך מאאד נמוכה. יש להם יחידת דיור אז המדרגות ליחידה ממש בגובה של הכניסה לבית שלנו והמטבח שלנו, וגם שטח תליית הכביסה שלהם הוא על הכניסה לבית שלנו. קשה לנו מאד עם חוסר הפרטיות. אנחנו מעוניינים בפרטיות ובגבול ברור ביננו וזאת לבריאות הנפש ובריאות ילדינו. האם אנחנו יכולים להגביה את הגדר המשותפת שביננו בגדר מעץ ללא רשות השכנים(למרות כל הניסיונות כרגע היחסים ביננו לא מאפשרים שיח) הגדר מבטון שולמה על ידי שני הצדדים חצי בחצי.כך שהיא משתופת. נשמח לתשובתך. שבוע טוב ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד סיון תש"פ 12:22

בס"ד

שלום וברכה

הגדר שייכת לשני הצדדים והרי זה כשותפות. לכן אין אתם יכולים לבנות עליה אלא באישור השכן השני. אולם מאידך אתם יכולים להגביה בצד שלכם (אם זה לא מחשיך או פוגע בשכנים) ולבנות צמוד לגדר עוד תוספת של בניה קלה וכדו' לגובה שאתם רוצים, אבל שלא יסתיר לשכנים ולא יפגע בהם.