ברכת שלום קודם התפילה

השאלה:

שלום לרב רציתי לשאול לגבי אמירת שלום בבוקר לפני התפילה. לגבי נשים- האם גם לגביהן אסור להגיד לילדים ולבעל שלום? יתכן והילדים יצאו לדרכם והאמא לא תגיד להם שלום כי היא לא הספיקה להתפלל לפני שהם יוצאים? האם אסור להשכים אותם בבוקר באמירת שלום (אני נוהגת להגיד בוקר טוב לך, רב שלום). זה מרגיש לי לא ברור. כאילו חוסר נחמדות, ואני רוצה שיהיה להם שלום. אגיד להם רק כשיחזרו אחה"צ? בכבוד רב

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"א סיון תש"פ 12:08

מותר לברך בשלום את הבעל כשיוצא לתפילה/ לעבודה, וכן להשכים את הילדים בבוקר בברכת שלום.