שאלות על תפילת הדרך

השאלה:

שלום לכבוד הרב:
בכל השאלות שהובאו מרחק הנסיעה מצריך לומר תפילת הדרך:
1. האם על אדם שנוסע בלילה (לדוגמא במוצאי שבת) לומר תפילת הדרך?
2. אדם שנוסע במוצאי שבת ואומר תפילת הדרך האם עליו לומר שוב ביום ראשון בבוקר כאשר נוסע לעבודתו?
3. אדם שנוסע בבוקר לעבודתו ואומר תפילת הדרך האם בחזרתו בלילה עליו לומר שוב תפילת הדרך?
4. לענ"ד אומרים תפילת הדרך פעם ביום - האם ההתייחסות בתפילת הדרך שהלילה קודם ליום ואם לא אז מדוע ההתייחסות שונה?
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. עליו לומר.
2. נראה לי שצריך והטעם שלאדם הרגיל שנת הלילה מפסיקה בין יום לבא אחריו.
3. לא.
4. נראה שהטעם כמו שכתבתי ששנת לילה מפסיקה.