מעט בכוונה

השאלה: שלום!

יש לי שאלה הלכתית: אני יוצאת מאד מוקדם מהבית ולא מספיקה להתפלל אז לפעמים אני מתפללת באוטובוס ולפעמים אם אני רואה שאגיע מוקדם אז אני מחכה ומתפללת בלימודים. לפעמים אני יודעת שישאר לי זמן להתפלל אבל בכל זאת אני מתפללת באוטובוס בישיבה כי אני יודעת שגם אם יש לי זמן הוא יחסית קצר ואז אני מתפללת די בלחץ השאלה באמת מה עדיף? להתפלל בישיבה למרות שאני לא הכי מתרכזת או להתפלל במקום בעמידה אבל די בלחץ ולפעמים באמת אין לי זמן! שאלה שנייה כשאני באוטובוס ומחליטה להתפלל רק כשאני אגיע בינתיים מותר לי לדבר עם חברה?
שאלה שלישית: מותר לומר תהילים לפני התפילה או כל משהו אחר?
תודה !

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:12:57 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

הב"י קבע כלל מוטב מעט בכוונה מהרבה בלא כוונה, ועל כן עשי לפי הכלל הזה.
את יכולה לומר ברכות השחר בבית עם בקשה מסוימת, ולאחר מכן אפשר לדבר עם חברה.
מותר לומר תהילים לפני התפילה (לאחר ברכות התורה).

חנוכה של אורה ותורה