תפילין

השאלה:

"פושעי ישראל בגופן"-זאת ההגדרה ליהודי שלא מניח תפילין. מצות ברית מילה מצוה יקרה וחשובה מאוד שגם היא נקראת אות,וגם יש עונש בעולם הזה למי שלא עשה ברית-כרת. ברית המילה היא מצוה שעושים אותה בגופנו,כמו תפילין.אז מדוע יהודי שלא מניח תפילין הוא פושע ישראל???
חכמים יכלו לקרוא פושע ישראל בגופו, ליהודי שלא מל את עצמו.
מה המיוחד כל כך במצוה הזאת?

תודה וכל טוב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שתי המצוות עליונות ויקרות ואיננו יודעים מדרגותיהן ועומקן, וכבר אמר
שלמה המלך אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני. ולכן חז"ל שהיו
קרובים ומעמיקים ידעו הרבה יותר מאתנו והגדירו זאת כך.
אך אפשר גם לומר שעל ברית מילה לא צריך לומר זאת כי הדבר
פשוט שהא פושע ישראל בגופו והחידוש הוא באמריה על תפילין שאינן
גופו ממש. ועוד, כמעט ואין יהודי שלא נימול והחידוש הוא שאפילו אם
הוא נימול אך לא מניח תפילין הוא פושע ישראל בגופו