שעטנז

השאלה: אני מתחתן בע"ה חודש הבא וכשבאתי לקנות היום חליפה ראיתי שכתוב עליה 66 % פוליסטר (כותנה סנטטית) ו33 % ויסקוזה- כותנה רגילה
בשום אופן לא מעורב שם צמר במרכיבים של החליפה האם החליפה כשרה מבחינת שעטנז ?
(בתורה יש איסור ללבוש צמר ופשתים) האם זה בסדר תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/16/2013 7:40:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.

יתכן שאין כיתובית על צמר אבל לפעמים יש חוטי של פשתן, וחמרי מילוי. כדאי תמיד לקנות חליפה שעברה בדיקה במעבדת שעטנז, ובד"כ יש חותמת.
כמו כן בחליפות תוצרת הארץ (בהרכב חמרים שאתה מספר) בד"כ אין שעטנז, זה מצוי בייבוא מחו"ל (מזרח אירופה וכו).

צום הרביעי לששון ולשמחה