שניים מקרא ובדיקת אולמות חתונה

השאלה:

לכבוד הרב:
שאלה ראשונה: שניים מקרא ואחד תרגום האם דווקא עם רש"י או שמא אפשר גם עם פרשנים אחרים וא"כ מי מהם האם אבן-עזרא, רד"ק, ספורנו אולי שמא גם פרשנים אחרונים?

שאלה שניה: האם אולמות של חתונות ידועים צריך לבדוק את כשרותם באופן אישי?ומה בנוגע לאולמות לא ידועים בעלי כשרות לטענתם?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לדעות שיוצאים י"ח בפירוש רש"י במקום תרגום היה לכך מקום. עם זאת לא צויין כך בפוסקים אלא דוקא פירוש רש"י. ולכן להלכה נראה שראוי לצאת רק בפירוש רש"י שהוא צמוד לפשט ומביא לרוב את פירושי חז"ל.

ועוד, הפירוש הנפוץ ביותר בישראל אם יש כשרות מסודרת ניתן לסמוך על הכשרות עם זאת תמיד יש תועלת בראיה נוספת