שמיטה כערך שמירת הארץ

השאלה: לרב שלום,
אשמח בבקשה לקבל מענה לקושי שמטריד אותי.
כפי שנודע לי, ההלכה לגבי קליפות הקדושים בקדושת שביעית היא שיש לזרוק אותם כאשר הם עטופים בשתי שקיות.
בנוסף, אחת ממטרות השמיטה היא מנוחה לארץ ושמירה על האדמה, מתוך ראיה ירוקה, כחלק מגישת היהדות האומרת שאם אנו מקלקלים את הבריאה- אין מי שיתקן אחרינו.
אני רואה בשני הדברים הנ"ל- עטיפה בשתי שקיות ושמירה על הבריאה כחלק מערך השמיטה- סוג של סתירה פנימית. שהרי עצם השימוש בשקיות מזיק לסביבה, קל וחומר כשעוטפים בשתי שקיות, ועוד במצב שאין קדושת שביעית הקליפות היו הולכות כמו שהן ללא שקיות לפח.
הפיתרון של פח שביעית מתקבל על דעתי, אך היה לי קשה להבין את הפיתרון על עטיפה בשתי שקיות. האם אין פה סוג של סתירה פנימית?!

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:32:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שמירת הבריאה כערך מקובל עלינו ביותר. כמו כן אין חובה בשתי שקיות אלא זה הידור, ואם זה עומד בסתירה אפשר במקום שקיות ניילון להניח בתתוך שקיות נייר, או עטיפות נייר.