שילוח הקן

השאלה: שלום כבוד הרב!
יש לי מס´ שאלות:
א. בחלון חדר אחותי דוגרת מזה שבוע יונה , האם יש חיוב לשלח את היונה ?
ב.בשלב זה היא רק דוגרת על ביצים ,יש הבדל בין שילוחה כשיש ביצים בקועות או עדיין כשהינה דוגרת על הביצים?
ג. ואם יש חיוב לשלח את היונה ,איך עושים את זה בצורה הנכונה ע"פ ההלכה?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:22:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהיונה מקוננת בחלון ביתכם הרי קניתם את היונה וביציה וא"כ אין זה "בדרך", ועל כן אין כאן חיוב שלוח הקן, אלא א"כ מראש הודיע אביך שאינו רוצה לזכות בביצים, על כן נראה לי שאין עליכם חובת שלוח הקן.
אם רוצים לשלח את היונה (כאשר יש חיוב) אפשר לשלחה בכל מה שאפשר ובלבד שהאם תעוף ותשאיר את הביצים או הגוזלים.