ריח בשביעית

השאלה: שלום רב,
אני מעוניין לדעת כיצד פוסקי זמננו, וחז"ל התייחסו לריח של פרחים/ פירות, מבחינת קדושת שביעית. האם ורד הוא פרי, או רק אילן סרק.
אם אפשר בבקשה להביא גם מקורות.
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:30:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדיון לגבי הורד מופיע ברמב"ם (פ"ז הי"ט), ועיין בשבת הארץ אות א הובאו כל המקרות לדיון זה, ומהו הורד וחלקיו.
היום אין ורד נאכל כלל, ועל כן אין להתיחס אליו כאל פרי, אלא כאל פרח שאין בו ריח. ברור שפרי שפעם היה נאכל והיום אין אוכלים אותו כלל - אינו פרי, וכן הפוך אם פעם תירס היה מאכל בהמה והיום מאכל אדם, הרי שדינו כמאכל אדם. ועיין עוד דיון בכך בקטיף שביעית פ"ה הערה 4.