צדקה לאם חד הורית

השאלה:

שלום לכת"ר.

חכמים קבעו שיעור מזערי למתנות עניים בפורים. לביהכ"נ שלנו מגיעה מידי פעם (בימי חול רגילים) אם חד הורית ומבקשת צדקה. האם דינה ככל עני המבקש ?
ואם כן מהו החסם העליון (בשקלים, בבני ברק החסם העליון הינו 20 שקל) לנתינה לאדם שאיננו מכירים (ואינו מביא המלצה) ומהו החסם התחתון (בשקלים) שממנו אין לרדת ?

בברכת "קווי ה יחליפו כח"

נ"ב
האם בכלל צריך לקבוע חסם עליון? האם כאשר לאדם המבקש ישנה המלצה החסם העליון משתנה במידה והנותן איננו מכירו ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אדם צריך לתת לעני אפילו שאינו מכירו לפחות מתנה מועטת. אין חסם עליון בהלכה. לגבי אם חד הורית אם היא נצרכת אינה פחותה מכל עני ואולי עדיפה עליהם מצד הבושה. ואם אפשר היה לברר מה מצבה ולעזור לה יותר ובצורה נסתרת היה עדיף.