ערלה והרכבה

השאלה: 1. האם מותר להרכיב אשכולית על חושחש ואם כן למה?
2. ברצוני להעביר מהמטע לגינה אבוקדו בן 9 שנים, האם צריך למנות ערלה מחדש או שניתן להסתמך על כך שהעץ כבר סיים את מניין שנות הערלה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:52:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אין לעשות זאת, ויש שהקלו לקנות עץ מורכב כך מגוי. האשכלית והחשחש שונים בטעמם ועל כן הם ספק כלאים.
2. אם פעולת העברה תעשה כהלכה, דהיינו עם גוש אדמה (די גדול) והחור בגינה כבר יהיה מוכן ויוכנס מידית בלא התפררות גוש - אין צורך למנות שנות ערלה חדשות.
3. גודל הגוש הוא שהעץ יכול לחיות ממנו 14 יום.
4. כדאי להתייעץ עם אגרונום ירא שמים כיצד לבצע העברה זו. אפשר לפנות לאגרונום מכון התורה והארץ.