ערלה

השאלה: שלום
נטענו עץ לימון בחדש ניסן תשס"ד,אני מבינה שבטו´ בשבט הפירות יהיו נטע רבעי כרגע יש על העץ כמה לימונים, והייתי רוצה לדעת איך לנהוג בכלל ובעיקר בשנת השמיטה.
(אם אפשר לפרט מעט על ערלה ונטע רבעי.)
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:37:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי מה שכתבת בשאלה הרי שהנטיעה הייתה ניסן תשס"ד. ועל כן כל לימון שחנט מטו בשבט תשס"ז היה נטע רבעי, והיתה לו קדושה שצריך היה לחללה. אולם אפשר היה לאכול את הפירות. ועל כן נראה שהפירות שכעת על העץ הם ראויים לאכילה אלא שצריך לחללם על מטבע. (כדאי לעשות מנוי בבית האוצר 086847325). הפירות שחנטו מר"ה תשס"ח יהיו גם קדושים בקדושת שביעית, ולכן בפירות ילקטו בערך (אדר ניסן) יצטרכו להפקירם ולנהוג בהם קדושת שביעית, וכמו כן יש לחללם מנטע רבעי.