נתינת שוחד

השאלה: שלום כבוד הרב.
קרוב משפחה קנה כרטיסים לסופרלנד {מקום עם מתקני משחק לילדים}, הגיע ביום שישי למקום והמקום היה סגור לקהל הרחב כיוון שחברה מסויימת השכירה את המקום.
והתבקש להגיע ביום אחר כיוון שלא ניתן להכניסו.
הוא הציע לשומר 100 שקלים תוספת על מנת שיכניס אותו בתחילה השומר התנגד אולם לאחר בקשות נוספות התייעץ עם שומר נוסף והחילטו להכניסו בתוספת ה-100 שקלים.
רצינו לדעת האם קרוב משפחה שלי עבר על נתינת שוחד? ומה ניתן לעשות?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:05:22 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כאן שוחד בפועל, אולם נראה שיש כאן בעיה קשה מאד של השומרים, ולדעתי כדאי לפנות להנהלה בנידון.