נטע רבעי

השאלה: שלום רב!
יש לנו עצים שני כמה שנים (עברו כבר את ה4 שנים...) שלא עשינו עליהם חילול נטע רבעי בשנה הרביעית שלהם.
רציתי לדעת האם מותר לנו לאכול מהם כעת חופשי או שאנו צריכים לעשות איזה משהו והאם צריך להגיד איזשהו נוסח... אם כן, אני אשמח אם תפרטו לי מה לעשות.
תודה רבה מראש!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 3:31:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם העצים כבר עברו את ארבע השנים, א"כ אין צורך בחילול נטע רבעי. אלא כל הפירות חייבים בתרומות ומעשרות.
השנה יש להפריש תרומה גדולה, מעשר ראשון, תרומת מעשר, מעשר עני.
על מנת לסדר את הדברים בצורה נוחה אציע לך לפנות לבית האוצר 086847325 ויתנו לך הדרכה בהפרשת תרו"מ, וכמו כן ישלחו לך נוסח הפרשה.

חג שמח