מספר שאלות

השאלה: שלום רב לכבוד הרבנים!
1)האם יש כזה דבר לקרוא למתים (ההורים שלי ז"ל) כשאני בבית העלמין מדליקה נר נשמה וקוראת תהילים?

תודה רבה ותזכו למצוות
שנה טובה , תכתבו ותחתמו לשנה הבאה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 5:59:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לקרוא לנפטר לאחר מותו, אפשר רק להתפלל שהם יהיו מליצי יושר לפני כסא הכבוד עבור בני המשפחה. כל פעולה אחרת מתקרבת להעלאה באוב האסורה מהתורה, או פעולות אחרות שאינן לפי רוח היהדות. הדלקת נר וקריאת פרקי תהילים זה לכבוד הנפטרים אבל לא כפעולה המביאה אותם. ואדרבא מי שעושה כן מסתכן בכעס של הנפטרים על המעשה, ועל כן יש להתרחק ממחשבות אלו כמטחווי קשת.

כתיבה וחתימה טובה