לימוד תורה

השאלה: כבוד הרב יהודה הלוי עמיחי,
בתגובה לתשובת הרב על חשיבות לימוד תורה אשמח אם הרב יוכל לפרט את הדרגות שציין בלימוד תורה.
האם יש ערך להתעסקות בדברי אלוקים חיים גם אם אינו מבין את התוכן ולא חש את ההשפעה עליו? כאשר יש לי זמן מוקצב ללימוד תורה למשל בצבא האם יש עדיפות ללימוד שמביא לידי מעשה או שהוא בבחינת שור שנגח?
אשמח אם הרב יוכל להפנות אותי למקורות בנושא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:23:14 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יכול להאריך בימים אלו, אולם לשאלתך נראה שבצבא שיש רק זמן מועט עדיף ללמוד הלכה למעשה (משנ"ב, כפה"ח וכדו´), ולא להתעסק בסוגיות בעומק שהם בד"כ למקום שיש זמן ונחת רוח.
ברור שלימוד בהבנה הוא המעולה אולם יש שכר גם ללמוד בלא הבנה, כפי שאנו רואים לעניין קריאת זוהר תהילים וכדו´.
כדאי ללמוד את הקונטרס תלמוד תורה של האדמו"ר הזקן חב"ד.
מעומס החג לא אאריך.

כתיבה וחתימה טובה