לימוד גמרא

השאלה: יש לי בעייה בלימוד תורה (בפרט בגמרא).
יש את הזמנים שיש לי חשק ללמוד ויש את הזמנים שאין לי כח בכלל ללמוד גמרא, מה אני עושה כדי שיהיה לי כח ורצון ללמוד? ועוד אני שואל, אם יהודי כלשהו לא מצליח להבין גמרא למרות שהוא מנסה הרבה, האם הוא צריך לעזוב את זה ולנסות ללמוד דברים יותר קלים ששכלו מסוגל להבין, או שהוא ישב על זה כל הזמן ואז זה יבוא לו בעזרתו של הקב"ה (נס או משהו בסגנון)? היו רבנים גדולים שהיו ככה בתחילת דרכם?
אשמח אם יהיה אפשר לענות על כל השאלות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:14:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חנוכה של אור ושמחה

א. כיצד רוצים תמיד ללמוד גמרא, אין לכך מרשם, אבל ברור שכל לימוד צריך לתבל במעט מוסר, אמונה על חשיבות תלמוד תורה, וכדומה, לא שעות אבל קצת מהזמן צריך תמיד בכל לימוד, כפי שהגמ´ אומרת שזהו קב החומטין המעמיד את הערמה כולה.
ב. יש שני דרכים האחד, על ידי ספרי עזר לתלמוד תורה, כגון גמ´ מבוארת או שטיינזלץ וכו´. אם גם זה לא עוזר כדאי להתחיל אולי מדברים יותר פשוטים כגון, תנ"ך משנה והלכה פסוקה, ולהניח לגמ´ בעוד תקופה.

כתבתי בקיצור מעומס העבודה