חישוב ערלה

השאלה: שלום רב:
קניתי ממשתלה של יהודי אמין 2 שתילים ועליהם שאלותיי:
1. שתיל של קלמנטינה בן 5 ומעלה היה במשתלה בתוך דלי פלסטיק מנוקב על האדמה, העברתי באוטו שלי וישר שמתי על האדמה בגינתי ולאחר יום שתלתי באדמה - חישוב הערלה מחדש או שהגיל ממשיך ועליי להתייחס לגיל המצויין?
2. שתיל של לימון גם בן מעל 3 שנים- נשתל בחורף תשס"ד - היה בתוך שק ניילון עם ידיות - שזור ומונח במשתלה על האדמה - מה דינם של הלימונים הקיימים על העץ? ומה דינו לגבי המשך או התחלת ספירת שנים? אני מתכנן לנטוע אותו בתוך עציץ גדול בחצר על קרמיקה.
תודה ושבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:17:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשריך שאתה עוסק בנטיעה.
ו. אם היהודי אמין וברור לך שהדברים נכונים, הרי שאפשר להמשיך שנות ערלה מהחישוב של המשתלה דהיינו שאין צורך למנות שנות ערלה.
2. הלימונים שכעת השק הנ"ל הרי הם קדושים בקדושת שביעית, ויש מהדרין גם לעשר את הלימונים. גם לגבי ההמשך הקובע הוא תאריך המשתלה, אלא א"כ הפרטים והנתונים של בעל המשתלה אינם מדויקים.