הבטחות השם לאבותינו

השאלה: מדוע לא מתקימות הבטחות השם לאבותינו :
לְזַרְעֲךָ, נָתַתִּי אֶת-הָאָרֶץ הַזֹּאת, מִנְּהַר מִצְרַיִם, עַד-הַנָּהָר הַגָּדֹל נְהַר-פְּרָת.
וְיִתֶּן-לְךָ הָאֱלֹקים מִטַּל הַשָּׁמַיִם וּמִשְׁמַנֵּי הָאָרֶץ וְרֹב דָּגָן וְתִירשׁ: יַעַבְדוּךָ עַמִּים (וְיִשְׁתַּחֲוֻ) [וְיִשְׁתַּחֲווּ] לְךָ לְאֻמִּים הֱוֵה גְבִיר לְאַחֶיךָ וְיִשְׁתַּחֲווּ לְךָ בְּנֵי אִמֶּךָ אֹרֲרֶיךָ אָרוּר וּמְבָרֲכֶיךָ בָּרוּךְ" (כ"ז,כ"ח-כ"ט).
ארבה את זרעך כחול אשר על פני המים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:15:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל הבטחות הקב"ה התקיימו ויתקיימו, על ההבטחה של הנהר הגדול נהר פרת נאמר שזה לעתיד לבוא, אבל כל ההבטחות מתקיימות לפי הזמן והעיתוי של הקב"ה, ואין אנו יכולים תמיד לדעת את דרכיו, בכל אופן אנו יודעים שככל שנטיב אנו את דרכנו ההבטחות הללו יכולות להתגשם מהר יותר, על כן עלינו להתרכז בהטבת דרכינו ומכאן יפתח הפתח לקיום ההבטחות.