שימוש בתנור בשבת ע"י גוי

השאלה:

שלום וברכה
בישיבתנו עובדת גויה בשבתות, האם מותר לה להכניס לתוך תנור שניצל יבש מבושל כל צורכו קר כדי לחממו (יש ברזל מיוחד שמונע מהתנור להיסגר עד הסוף כדי
למנוע בעיה של הטמנה)
האם יש בגוי ענין של מחזי כמבשל? והאם יש נ"מ אם התנור דולק כל השבת או מופסק ע"י שעון שבת והעובדת תניח את השניצל לפני שהשעון מדליק את התנור? האם זה משנה אם הכפתורים של התנור מכוסים או לא?

שנה טובה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נוהגים להתיר לגוי להכניס את האוכל לתנור כשאינו מופעל ורק אח"כ שעון שבת יפעיל אותו.