קריעת שקית בשבת

השאלה:

אני נבוך בנושא של קריעת שקית אריזה שבתוכה יש כלים חד פעמיים או כל דבר אחר שאינו אוכל בשבת.
מצד אחד בשקית אוכל כגון שקית חלב או סוכר, השמירת שבת כהלכתה מתיר באופן פשוט כאשר קורעים בלי שזה ישמש כלי בהמשך (פרק ט ס' ג) והוא גם מתיר באופן דומה קריעת קרטון של נייר טואלט (שם ס' ח) ולפי זה גם שקית ניילון של כלים חד פעמיים מותר.
מצד שני בסימן ש"מ ס' יד המשנה ברורה אוסר לפתוח מעטפה שיש בזה חשש דאורייתא של קורע על מנת לתקן ובשמירת שבת פרק ט' בהערה יח העלה סברא לחלק בין מעטפה לדבר אחר ונשאר בצ"ע.
גם האגרות משה בח"א או"ח סי' קכב מתיר קריעת שקית באופן שמקלקל אבל שם מדובר בשקית שיש בה אוכל.
שאלתי היא אם כן מה דעת הרב בענין פתיחת שקיות שאין בהן אוכל בשבת, ומה הנימוק ההלכתי לכך?
בנוסף, אשאל מה הדרך הראויה, לפי זה, לפתוח שקית חלב בשבת?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין הבדל בין אוכל לדבר אחר ובאשר למעטפת דואר הכוונה לאיגרת שהיא גם מעטפה כמו אגרת אויר שפתיחתה היא תיקונה אם אתה רוצה להדר אתה יכול לפתוח את השקית ולהעביר את תוכנה לכלי אחר.