לידה בשבת- טלפון לאמבולנס

השאלה:

שלום הרב
עקב לידה המתקרבת ובאה, האם בשבת כאשר רוצים להתקשר להזמין אמבלנס יהיה עדיף להתקשר ע"י טלפון שיש בו חיוג קולי- ז"א שלא עושים שום מעשה בידיים ע"מ להתקשר אבל כן מפעילים ע"י הקול נורות לד שבתוכו וכו, או שעדיף מעשה בידיים בשינוי בטלפון רגיל-מסוג פרימיטיבי (לא אלחוטי-ללא נורות וכו)האם ישנו חילוק בין מעשה בידיים לבין מעשה בקול?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

גם פעולה ע"י קול נחשבת כפעולה בידיים וראיה מתרנגול שתקע בכלי זכוכית (ר' ב"ק יח ב) ועדיף בטלפון השני כיון שאין בו נורות הנדלקות.