לאיזה בית כנסת ללכת

השאלה: יש ליד ביתי שני בתי כנסת. הבית כנסת היותר קרוב יש בו מספיק נשים בעזרה ואליו הולכים יותר מתפללים לעומת זאת , הבית כנסת השני[היכן שאבי מתפלל] אין כמעט נשים בעזרה וזה נדיר לראות נשים בעזרה. כמו כן בבית כנסת זה מתפללים בתימנית ואני לא כל כך מבינה וחוששת שלא אצא ידי חובה. ובבית כנסת המלא יותר אני כן מבינה יותר את התפילה לאיזה ביתכנסת עדיף ללכת? לא נעים לי מהבית כנסת התימני שאין לו כמעט נשים בעזרה.
תודה לעונה וגמ"ח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:51:16 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על הרגישות, אבל הלכתית נראה שעדיף להתפלל במקום שאדם מוצא את עצמו ויכול להשתתף בתפילה. אין אדם מתפלל אלא במקום שליבו חפץ.

חתימה טובה