יציאה מבית מלון בחו"ל בשבת

השאלה:

שלום רב,

כמה פעמים בשנה, עליי לצאת לחו"ל ולשהות שבת בבית מלון. לעתים קרובות (כמעט תמיד) היציאה מבית המלון היא עם דלת חשמלית בלבד.
עד כה, במקרים כאלה לא יצאתי מהמלון כל השבת, אולם יותר ויותר הדבר גורם לי כמעט לאבד את שפיותי. קשה מאד להיות מעל 24 שעות בחדר אחד.

האם מותר במקרים שהדבר גורם ייסורי נפש כאלה לבקש מגוי (פקיד במלון) שיבצע בשבילי את פתיחת הדלת כשאלך וגם כשאחזור?

שאלה דומה לגבי דלת חדר המלון, למרות ששם יש פתרון חלקי (לא הכי בטוח) של השארת הדלת פתוחה בשבת.

כיון שאני יוצא לחו"ל בקרוב, אשמח מאד אם תוכלו לענות בהקדם.

תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הדרך היא לפתוח ולסגור ע"י נכרי ולהתנות זאת קודם השבת עם בית המלון ועובדיו.
יש גם אפשרות להדביק דבר על הדלת שלא תינעל ואת חפצי הערך להפקיד בכספת
לגבי שרותים שהאור נדלק עם פתיחה הדבר מסובך יותר ועדיף להשאירם פתוחים מעט כל השבת. יש אפשרות לקבל שני כרטיסים אחד נשאר קבוע בחדר