השכרת נכס למשתמש בשבת

השאלה: יערך חוזה להשכרת הנכס לחמישה וחצי ימים בלבד, תמורתו ישלם השוכר דמי שכירות ראויים.
השוכר לא ישלם דמי שכירות עבור מחצית יום שישי וכל יום השבת. למיותר לציין כי השוכר משתמש בנכס בכל ימי השבוע ,כולל שישי-שבת.
האם הדבר ראוי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:02:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני רואה כל צורך בחוזים מעין אלו, כאשר אדם משכיר בית לחברו ולא ניכר שם הבעלים הראשון איננו צריך להמנע מלקבל שכר דירה עבור ימי שבת ומועד, שהרי לא משכיר לו ליום. אלא א"כ חסרים פרטים בשאלה, וצריך לפרט יותר את הנושא.