התשובה
א. המלחה שיש בה בעיה היא כעין כבישה לחמוצים אבל מליחה
לשיפור הטעם אין בה בעיה של עיבוד אוכלים ומותרת.בהלכה מוזכר
צנון כדוגמא לכך שהמלחתו יש בה עיבוד וכן כל ירק דומה לכך. אך
סלט מעורב מותר בהמלחה.
ב. ישנה בעיה של מליחה לשם שימור וכיבוש והיא אסורה בשבת,
וישנה בעיה בהמלחה במלח שאינו מבושל ע"ג דבר שחומו יותר מיד
סולדת. המלח במדינת ישראל הוא לאחר בישול ואין בו בעיה לשימו
על דברים חמים.
ג. לגבי מליחת סלט עניתי לעיל, ולגבי סלט החתוך דק, כיון שלא
נודע לנו שיעור הדקות מן הסתם אם אין החיתוך דק מאד אין בעית
טחינה ומותר לאוכלו.