בחירת בית חולים ולידה בשבת

השאלה: שלום רב,
בשעה טובה אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני.
אני מתגוררת בנהריה, אך מעוניינת ללדת בבית חולים בחיפה, בה מתגוררים הוריי. במידה והלידה תתרחש בשבת, האם אני יכולה ליסוע עד חיפה למרות שיש בנהריה בית חולים? האם עלי מעכשיו ועד הלידה לעשות שבתות בחיפה על מנת כמה שפחות לגרום לחילול שבת במידה והלידה תתרחש?
תודה,
אוריין

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:25:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר ללדת בחיפה, אין צורך לנסוע כל השבתות לחיפה, אולם אם את מרגישה צורך מסויים ותחילת הלחץ ביום ששי כדאי להשתדל להגיע לפני שבת לאזור חיפה (אם יש לכם אצל מי להיות במשך השבת).

מזל טוב