פדיון הבן כשיש ילדים מנישואים קודמים

השאלה:

אני בהריון ראשון בחודש תשיעי, עם בן. לבעלי יש שני בנים מנישואים קודמים, האם אני צריכה לעשות פדיון הבן, ואם כן מה לעשות, ומתי לעשות, האם אני צריכה להכין קריאת זוהר ומתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד' עליכם, יהי רצון שהבן יבוא לביתכם בשלום ובריאות, בימיו יבוא גואל.

הרמב"ם (הל' בכורים פי"א) כתב: מצות עשה לפדות כל איש מישראל בנו שהוא בכור לאמו הישראלית" מכאן שהחובה היא על האב לפדות את הבן הבכור, ואם יש לו מספר נשים שילדו לו בנים בכורים חייב במצווה זו מספר פעמים. ועל כן החובה על אישך לפדות את בנכם הבכור שיולד אי"ה בבריאות גופא ונהורא מעליא. כמו כן מצוות המילה מוטלת על האב, וכן כל מנהגי הברית כולל אמירת זוהר ערב הברית יעשו אי"ה על ידי האיש ואולם אם הוא לא נמצא גם האשה עושה פעולות אלו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי