תרומת מעיל לספר תורה

השאלה:

קהילה כתבה ס"ת ותרמה עבורו מעיל מכספי הציבור. המעיל נתבלה, האם ראוי לרשום על המעיל את שם התורם ולעי"נ, כאשר הציבור רוצה לתרום אף את המעיל החדש?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כתב במשנה ברורה (סי' קנד ס"ק נט): "המתנדב איזה דבר לביהכ"נ כגון פרוכת וטסי כסף וכיוצא בזה ורוצה לכתוב שמו עליו אין הצבור יכולים לעכב עליו שגם התורה כותבת ומפרסמת העושה מצוה (רשב"א), ומיהו דוקא אם נתרצו לקבל נדבתו אבל אין יכול להתנדב ולכתוב שמו עליו בע"כ של הצבור (פמ"ג)". וע"כ כיון שהציבור רוצה שעל ספר התורה שכולם תרמו יהיה מעיל של כולם, ולא שאחד יחתום שמו על סה"ת של כולם ע"כ יעבירו את המעיל לספר אחר אשר בלה מעילו. וזה מותר כאמור שם (שו"ע סע' ט ובמ"ב ס"ק מא).