תרומות ומעשרות

השאלה: מידי יום בדרכי לאוניברסיטה אני עוברת בגינה הפרטית שלנו וקוטפת פרי מהעץ. את הפרי אני מתכננת לאכול בלימודים במבנה האוניברסיטה.
האם עלי להפריש ממנה תרומות ומעשרות?
האם צריך להפריש תרומות ומעשרות במקום ציבורי?בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:59:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לקטת פרי בגינה הפרטית וכעת ברצונך לאכלו באוניברסיטה, הרי זה מתחייב במעשרות משעה שנכנס לבית, ומשעה זו אסור לאכול ללא הפרשה, הפרשה זו היא כדינה בברכה שהרי זה טבל ודאי.
ב. לגבי השאלה במקום ציבורי, הכוונה כנראה למקום שהכל יכולים ליטול את הפירות משם, ואין הקפדה של הבעלים, וא"כ הרי זה כהפקר ופטור מתרו"מ אפילו אם הכניסו אח"כ לבית.