תרומה ומעשר

השאלה:

האם אני חייבת בתרומה ומעשר? אם או בלי ברכה? (אני לא ידעת מה רליבנתי...אז הנה כל הפרטים...)
יש לי עגבניות, נענע, בזילוקון ובצל ירוק על המרפסת שלי. הכניסה היחידה מהמרפסת הוא מהדלת אחורה. רוב האגבניות במכילים בלי חורים, השלוש אחירים יש חורים למטה. רק עברנו דירות... שם וכאן המכילים הם על אבן או בלטות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:01:58 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שהמרפסת לא מקורה. ועל כן העגבניה, בצל ירוק, חייבים בתרו"מ עם ברכה. אולם הנענע והבזילקום חייבים בתרו"מ בלא ברכה. החורים וגודלם אין להם משמעות אלא לעניין דרגות החיוב (מדין תורה או חכמים), אבל נראה שבכל אופן יש חיוב.
אם המרפסת מקורה גם עגבניות ובצל מפרישים ללא ברכה.