תורה לשמה

השאלה: שלום וברכה,
אתמול ניחמתי את משפחת גולדמן-אחד ההרוגים באסון המסוק ברומניה-וכמו בהרבה מקרים גם הם מעוניינים לסיים ש"ס משניות לעילוי נשמת אבנר גולדמן ז"ל עד השלושים ע"י ציבור המנחמים.אני לקחתי מסכת נידה.אציין שאני רווק בן למעלה מ 30.האם יש בעיה שאני לומד מסכת זו כרווק?ובהנחה שאין בעיה עקרונית האם ישנה בעיה של מראית עין היות ואני אברך ונמצא בין חברים שעשויים לראות שאני לומד מסכת זו. תודה רבה ותהי נשמת חיילנו צרורה בצרור החיים אמן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:01:03 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם הלומד תורה לשמה, זוכה לדברים הרבה, נקרא רע, אהוב, ואין הבריות חושדות בו, רק מי שהוא לא כולו לשם שמים יש חשש שהבריות יחשדו בו. על כן אם הלימוד לשם שמים אין לך מה לדאוג.