שתיל שלקחתי ללא רשות

השאלה:

אני צריכה להחזיר שתיל שלקחתי ללא רשות לפני שהתחילה שנת השמיטה.
לקחתי אותו שעודו היה שתול באדמה ושתלתי אותו במקום אחר.
השאלה שלי, היא איך להחזיר את השתיל שלקחתי? אני לא יכולה לשתול אותו כמובן בחזרה, אולי אפשר לקנות שתיל באריזה קטנה ולהניח על האדמה וכך יש חציצה? ואם השתיל יגדל ויצמיח שורשים לאדמה?
מה לעשות? אני חייבת להחזיר אותו, זה יושב לי על הלב..
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:19:31 PM
שלום רב,

מה שאני מציע הוא לקנות שתיל במשתלה שמוכרת בהיתר (או היתר מכירה או שמגדלת את השתילים במצע מנותק) לקחת את השתיל ולהניח אותו במקום שממנו לקחת כאשר מתחת לעציץ יש צלחת או יריעה של פלסטיק. אמנם בדרך כלל אין אנו מתירים להוציא ממשתלה או בית ולהוציא את העציץ לגינה ולמקום בלתי מקורה גם כאשר העציץ אינו נקוב אף במקרה הספיציפי שלך נראה לי שאפר להקל כי אין בהוצאה כוונה הלצמחת הצמח.

בכל טוב,

יואל פרידמן