שמיטה

השאלה: אם אני עובד במקום שמגדלים פירות וכו אבל לא למסחר אלא לבדיקות דגימות וכו ...ונותנים לי מלון או אבטיח מותר לאכול מזה? המפעל עצמו נקנה ע"י חברה שווצרית אם זה משנה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:24:51 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם גדלו באדמות המפעל מלונים (דוגמא). השאלה כעת היא האם עשו היתר מכירה או לא. אם נזרע בלא היתר מכירה הרי זה ספיחי שביעית, אם נעשה היתר מכירה הרי זה כפירות נכרים. אני מעריך שהגוי הוא בעל המפעל אולם לא נראה לי שהאו בעל הקרקעות במפעל, אם הוא בעל הקרקעות ממש בצורה ודאית, אזי אפשר להחשיבו כקרקע נכרי.