שמיטה

השאלה: שלום וברכה!
אני גרה עם שותפות...
אחת השותפות קנתה במכולת קטנה ליד הדירה פירות וירקות.. כשהלכתי למכולת לקנות מוצרי חלב שאלתי אותם אם יש להם איזה תעודה על הפירות והירקות (בקשר לשנת שמיטה) וענו לי שלא...
מה דין הפירות והירקות שכבר נקנו???
האם מותרים לאכילה?? האם יש לזרוק? באיזה אופן...??
תודה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:10:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי פירות שכבר נקנו, נראה שצריך לשמור בהם קדושת שביעית (שאריות, לא להפסיד וכדו´). אמנם יש ספקות גם לעניין ערלה, אולם בפירות העונה הרגילים אחוזי הערלה נמוכים, ועל כן אפשר לסמוך על הרוב, (לא כולל פירות מיוחדים) אבל בודאי שאין זה לכתחילה והספקות גדולים, אולם כיוון שנקנו כבר לא נראה לפסול.
לגבי ירקות כאן המצב קשה יותר שהרי ספיחים אסורים באכילה, ואין כאן כשרות. אמנם גם כאן אפשר לסמוך על רוב, אבל ברור שבעניין זה האחוזים גבוהים יותר, הרוצה לסמוך על דעות יחידות יכול, אבל לכתחילה כדאי להמנע.