שמיטה

השאלה: לרב שלום

ביתי אוהבת להנביט קיטניות, ומיני צמחים שונים. כוונתי מבחינת שמיטה:
1.האם יש בעיה בהנבטה על צמר גפן.
2.האם מותר אח"כ להעביר לכלי פלסטיק (לא נקוב) עם אדמה?
3.מה הדין בכלי נקוב ומאיזה גודל זה נקרא נקב?
4.לגבי הדברים המותרים, האם ההיתר הוא רק בתוך הבית (מדובר בבית משותף בקומה גבוהה), או שגם מותר אח"כ להוציא את הצמח למרפסת לא מקורה? לקחת לבית הספר (בד"כ לוקחת להראות לחברות)?

תודה על התשובה
משה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:45:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. באופן עקרוני בבית (בקומות) מותר להנביט מכיוון שיש גג למעלה ורצפה מתחת, אבל אין להוציא מהבית החוצה וכדו´.
2. גם ההיתר בתוך בית אנו משתדלים לעשותו לטובת חקלאים וצרוך גדול, אבל בסתם גידול כדאי לכתחילה לא להשתמש בהיתר זה, אלא א"כ זה מאד נזקק, או שיש צדדים נוספים להקל, כגון: נבטים שאינם בקרקע, ילדים בהם אין חובה להחמיר.
3. לעניין שביעית הרב ישראלי זצ"ל מחשיב כל נקב בגודל כל שהוא כאוסר. ולכן צריך לשים ניתוק מוחלט.