שמיטה בגינה פרטית

השאלה: לכבוד הרבנים שלום !

מה דינם של עציצים שנמצאים בגינה, לגבי אלו הנמצאים על הקרקע ממש או כאלו הנמצאים בתוך עציצים שמונחים על משטח המוגבהה מן הקרקע ?
מה מותר לעשות, לעקור עשבים,
להשקות, לשתול חדשים, לזבל? וכד´
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:54:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כעקרון כל העציצים בגנה יש לנהוג בהם דיני שביעית, אא"כ מונחים על משטח מנתק וגג מעליהם. אבל בלא זאת יש הבדלים רק בחומרא האם איסור מדרבנן או מדאורייתא, בכל אופן אין להקל באיסורי מלאכות שביעית. על מנת שתדעי יותר נ"ל שכדאי לך לרכוש את הספר קטיף שביעית 086847325 שבו יש פרוט של כל ההלכות.