שאלות לגבי הלכות בשו"ע- גידול כלבים ועוד

השאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי כמה שאלות לגבי הלכות שבשולחן ערוך:
1)"לא תלכנה בנות ישראל פרועות בשוק", רשום שם גם לגבי פנויה..מדוע אם ככה לא נוהגים לפי זה ?

2)"אין ממנין אפילו אדם נאמן וכשר להיות שומר בחצר שיש בו נשים אע"פ שהוא עומד בחוץ שאין אפוטרופוס לעריות"..האם אם ככה לפי זה אסור לאדם לעבוד בתור מאבטח בבית ספר חרדי לבנות ?כמו בית יעקב..מה הדין לגבי בית ספר חילוני ?האם מותר להיות שם מאבטח או שיש בזה חשד שיראו אדם חרדי עובד שם באבטחה ואולי מסייע בידם

3)אלמנה אסורה לגדל כלב מפני החשד גם בימינו?

4)האם המזיק גוי חייב בתשלומים מהתורה או מדרבנן והאם בדיוק כמו לגבי מזיק יהודי ?

5)מידת חסידות לא לקבל מתנה אלא לבטוח בה' שיזמין כל צרכיו, האם הכוונה במתנות של ממש פרנסה וכד' או גם למשל כאשר אדם מביא שי מסוים לכבוד מישהו להוקרת תודה או לכבוד, האם אותו אדם צריך לסרב ממידת חסידות ?

6)האם אפשר להגיד לאדם "דיברתי עם אשתך במקרה והיא אמרה שלא היית בעיר" או "אתה הולך היום בערב עם אשתך לחתונה"..או שצריך להגיד "אתה הולך עם הגברת בערב לחתונה" ולהגיד "הגברת אמרה לי שלא היית היום פה בעיר"..מישהו אברך אמר לי כך אבל לא שמעתי אף פעם שגם בישיבה שאני הולך אברך אחד אומר כך לאברך חברו על אשתו בלשון "גברת", זה נשמע לי מוזר
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

) עי' בחלקת מחוקק אבן העזר סי' כא ס"ק ב.
2) כיון שהוא צריך לשמור במקום הפתוח לרחוב אין שם יחוד ואין חשד.

3 ) גידול כלבים בכלל אינו מנהג רצוי ק"ו במקום שההלכה אוסרת במפורש
4) חייב בתשלומים מהתורה כמו אצל ישראל.
5) בדרך כלל מתנות אינן מפרנסות אלא באות להביע את היחס הפנימי שבין הנותן והמקבל ולכן לא ראוי לסרב לקבלן.
6) אם נזדמן לך להזכיר את אשתו של חבר אי"צ לכנות בכינויי כבוד אא"כ היא רבנית וכד'.