קן ציפור

השאלה: שלום,בפתח חלון ביתי גיליתי באחד מהימים קן של ציפור (שלא שמתי לב לכך קודם),ראיתי שהציפור הינה בתוך הקן (אבל לא ראיתי אם יש שם ביצים). ברצוני לדעת,אם אכן יש שם ביצים ואכן היא דוגרת עליהם,האם אני יכול לקיים את מצוות "שילוח הקן"?

בתודה מראש,אבי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:34:05 AM
שלום לך אבי

ראיתי את שאלתך אודות שילוח הקן, אולם אינך יכול לקיים מצווה זו, שהרי אחד התנאים לקיום המצווה הוא שהקן הוא "בדרך" ולא במקום הקנוי לאדם, ולפי דבריך הקן בחלון ביתך והוא בחצרך וממילא הקן כבר "מזומן בידך" ברשותך, והנך בעל הקן על כן אין לך מצוות שילוח הקן.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: