קמח

השאלה: האם צריך לנפות קמח מלא של "ניצת הדובדבן"(חנות טבע ידועה בירושלים) שנטחן באותו יום בו הוא נקנה, ונשמר מאז אותו יום בקירור?
לטענת המוכרים בחנות מדובר בקמח טרי ונקי ואין צורך לנפותו, אולם נודע שאין הם מנקים את המכונות בכל יום.
האם ניתן לסמוך על דברי המוכרים בחנות ולהמנע מלנפותו משום שהוא בחזקת נקי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:31:58 AM
שלום לך

קמח מלא של ניצת הדובדבן שנטחן באותו היום איננו צריך נפוי נוסף ובתנאי שנשמר בתנאי קרור טובים, לגבי נקוי המכונות לפי הידוע מנקים, יתכן שאין מפרקים את כל החלקים אולם דבר זה גם לא יצא בניפוי הקמח בנפה ביתית, וכמו כן יתכן שכבר התפרק והוא בטל.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: