קדושת הארץ בשביעית

השאלה: מה ההבדל בין יבול נוכרי על אדמת א"י לבין יבול חו"ל מכל הבחינות ובמיוחד לגבי קדושת שביעית?
אילו משמעויות נובעות מכך לגבי איסורים והתרי האכילה?
ובמידה ויש היבטים נוספים וחשובים נא לידעני.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:21:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין ששאלתך יבול נכרי על אדמת א"י כאשר האדמה שייכת לנכרי ורושמה בטאבו, ואז ג"כ בארץ ישראל לפי רוב הדעות אין לישראל לעבוד שם, ויש אוסרים אם עבד יהודי בקרקע. ואילו בחו"ל אין כל בעיה.
כמו כן יש לחלק ביבול נכרי אם יהודי סיים את העבודה הרי זה חייב בתרו"מ ואילו בחו"ל אין חיוב תרו"מ. כמו כן נחלקו האם יש בהם קדושת שביעית או לא, ואילו בחו"ל לכו"ע אין קדושת שביעית.
אם שאלתך על היתר מכירה נוספת שאלת המכירה לגוי (לא תחנם).